laatste blogje
Blijf op de hoogte en volg dorien
13 December 2008 | Nederland, Oosterstreek
Dat was heel erg onverwacht, zowel voor mij als voor mijn reisgenootjes en eigenlijk iedereen. Het is een heel erg lang verhaal wat ik hier niet helemaal ga typen.
Na het nieuws dat ik niet mee ging op vakantie hadden we een emotioneel avondje overgoten met drank wat uitmondde in een dag zonder alle lief bedachte plannen vanwege een kater maar wel met mijn vervroegde verjaardag op het strand. Van Jordi, Niek, Bas en Claudia kreeg ik een ticket van George naar Cape Town, van mijn ouders een wijzigticket voor de vlucht van Cape Town terug. Dus op vrijdag vertrokken de anderen met Christine op vakantie en bleef ik alleen in Wilderness.
Dat was raar, afgelopen jaar zo gewend aan het gezelschap van de andere dutchi’s dat het erg stil was zo alleen. Dus nog een laatste markt en er kwamen onverwacht veel mensen nog langs voor mijn verjaardag of om afscheid te nemen, natuurlijk wel erg leuk. Was ook mijn eerste verjaardag in de vakantie en in de brandende warme zon, en de laatste zondag voor een tijdje.
De dag erna bracht Judith me naar George vanwaar ik via Cape Town en Frankfurt in 24 uur naar Schiphol vloog en daar door mijn vader werd opgehaald.
Koud! Wat een kou, en een drukte. Met de fiets veroorzaakte ik notabene in Noordwolde bijna een ongeluk door aan de verkeerde kant van de weg te fietsen maar verder gaat het goed, al is het heel erg wennen om weer in Nederland te zijn. Een onverwachte cultuurschok.
Het is wel erg leuk om iedereen weer te zien en in de trein te zitten enzo natuurlijk, maar korte dagen en koude nachten (en dagen) bevallen me maar niks. Ook het feit dat iedereen ineens Nederlands praat ipv maar 4 mensen (waarbij het mij dus ook vaak aangaat) is erg vermoeiend, ik ben constant aan het luisteren.
Nouja, hierbij dus mijn laatste verhaaltje, wie het leuk vind om af te spreken laat maar iets horen. Mijn telefoonnummer is 06 310 987 50 en ik woon nu in een caravan bij mijn ouders. Ik ben nog op zoek naar een afstudeerproject dus als iemand iets hoort…
Dank jullie voor de leuke reacties en mailtjes en kaartjes afgelopen jaar!
Liefs
dorien
13 December 2008 - 22:34
Jos En Henny:
Welkom thuis! -
15 December 2008 - 09:24
Maaike:
Goeiemorgen!!
Ja Nederland is toch wat kouder als dat het bij jullie in Afrika was.
Had het al gehoord dat je naar huis was gegaan, goeie beslissing:)
Maar zeker wennen hierzo, nederland heeft ook geen jaar stil gezeten. Ik ben iig reuze blij dat iedereen zaterdag weer veilig in schiphol aankomt (als het goed is)
Succes met wennen aan de nederlandse eigenaardigheden, gewoontes en de zinderende kou hierzo:)
Dan tel ik nog ff af tot zaterdag, dat ik onze afrikaan van schiphol kan halen:)!!
Heel veel succes met je vervolg project, maar dat komt helemaal goed.
Liefs Maaike ( zus van Jordi) -
15 December 2008 - 09:24
Marijn:
Hoi Dorien, zal zeker weer even wennen zijn thuis. Ik ben hier in Londen de koude dagen wel gewend... Succes met het vinden van een afstudeerproject!
Liefs -
16 December 2008 - 17:28
Jolanda En Alphons:
Welkom terug Dorien en we zouden het erg leuk vinden om jou en de andere Dutchies weer een keer te ontmoeten.
Onze ervaring is trouwens ook dat de cultuurschok terug in Nederland veel groter is: alles lijkt zo gewoon, hetzelfde maar jij voelt je zo anders.
Groetjes van ons
17 December 2008 - 09:28
Josefine:
Hey Dorien!
Welkom in Holland! Heel veel succes met het vinden en dragen van alle mutsen sjawls en handschoenen. Wense dus hiero. En hopelijk vind je een leuke afstudeeropdracht.
Groetjes, Josefine -
19 December 2008 - 15:43
Miriam:
Hé Dorien,
Ik las op hyves dat je weer terug bent. Ik hoop dat je de cultuurshock snel weer te boven bent...ik zal mijn ogen en oren open houden voor een eventueel ander project :)
Fijne dagen